علی مطهری در گفت‌وگو با تاریخ ایرانی: سازمان مجاهدین انقلاب اولیه فرزند شهید مطهری است

روزبه علمداری
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ | ۱۸:۱۹ کد : ۷۱۶۵ یادنامه استاد مطهری
استاد مطهری به گروه‌های هفت‌گانه توصیه کردند تا در مقابل سازمان مجاهدین خلق متحد شوند که آنها این کار را کردند...اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی قرار بود به عنوان محافظ کنار ایشان بیایند که استاد پذیرفته بود.
علی مطهری در گفت‌وگو با تاریخ ایرانی: سازمان مجاهدین انقلاب اولیه فرزند شهید مطهری است
تاریخ ایرانی: علی مطهری فرزند استاد شهید مرتضی مطهری این روز‌ها سخت سرگرم برنامه‌های سال روز شهادت پدرش است؛ به خصوص آنکه مسوولیت نشر آثار استاد نیز برعهده اوست و به همین خاطر به عنوان نماینده خانواده در همه جا شناخته می‌شود.

 

«تاریخ ایرانی» با وی گفت‌و‌گویی کوتاه در مورد برخی ابهامات در خصوص انتشار آثار استاد مطهری و نسبت او با جریانات سیاسی انجام داده است که در پی می‌آید:

 

***

 

آقای مطهری! یکی از سوالاتی که مطرح است اینکه شهید مطهری (در صورت حیات ایشان)، امروز به کدامیک از جناح‌های سیاسی موجود نزدیک‌تر بودند؟

 

نمی‌توانیم امروز ایشان را در قالب یکی از این گروه‌ها قرار دهیم، بلکه هر کدام از آن‌ها بخشی از اندیشه ایشان را گرفته‌اند یا‌‌‌ رها کرده‌اند. مثلا در موضوع آزادی بیان و آزادی اجتماعی، گروه اصولگرا توجه لازم را به آزادی بیان ندارد، اما سعی می‌کند آزادی‌های اجتماعی را رعایت کند هر چند که در دوره آقای احمدی‌نژاد این نیز به هم خورده است و از نظر رهاسازی فرهنگی تفاوتی با دولت اصلاحات ندارد، بلکه گاهی از آن دولت هم حساسیت کمتری نسبت به مسائل فرهنگی دارد.

 

 

اگر فقط چپ و راست سنتی را بخواهیم در نظر بگیریم، چطور؟

 

آن‌ها هم همین طور هستند، یک گروه به آزادی بیان اهمیت نمی‌دهد و گروه دیگر به حدود در آزادی‌های اجتماعی و از این لحاظ به دولت احمدی‌نژاد نزدیک شده‌اند، مانند عدم حساسیت به محتوای فیلم‌های سینمایی، تئا‌تر‌ها و....

 

 

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی همواره نظر خاصی به استاد مطهری داشته است. ارتباط آن‌ها با استاد مطهری و اندیشه‌های ایشان چگونه بوده است؟

 

سازمان مجاهدین انقلاب اولیه اصلا به یک معنا فرزند شهید مطهری است. زیرا تز اتحاد گروه‌های هفت‌گانه از سوی ایشان ارائه شد برای اینکه گروهی در مقابل مجاهدین خلق باشد. استاد مطهری به آن‌ها توصیه کردند تا در مقابل سازمان مجاهدین خلق متحد شوند که آن‌ها این کار را کردند. البته در سال ۵۵ که این گروه‌ها نزد امام رفته بودند و راهنمایی خواسته بودند، ایشان فرمودند که نزد استاد مطهری بروید و لذا از‌‌‌ همان زمان ارتباط وجود داشت. اما استاد زود شهید شدند و سرنوشت سازمان تغییر یافت. حتی اعضای این سازمان قرار بود به عنوان محافظ کنار ایشان بیایند که استاد پذیرفته بود، اما ترور در‌‌‌ همان روز‌ها رخ داد. لذا اعضای اولیه سازمان احساس قرابت با شهید مطهری می‌کردند که این احساس امروز هم هست، اما نمی‌توان گفت که پیرو شهید مطهری هستند. زیرا کم کم تفکرات جدیدی هم پیدا کردند، بنابراین نمی‌توان گفت‌ سازمان فعلی‌‌ همان سازمان است.

 

 

آیا اثری از شهید مطهری هست که تاکنون بنا بر ملاحظاتی منتشر نشده باشد؟

 

خیر! هیچ اثری این گونه نیست.

 

 

پس چند اثر چاپ نشده باقی مانده است؟

 

بعضی مباحث در انجمن اسلامی پزشکان در دست چاپ است که یکی از آن‌ها در قالب کتاب «گفتارهایی در اخلاق اسلامی» تا چند روز دیگر منتشر می‌شود و در مورد توکل، رضا، صبر و طول امل است. کتاب‌های «زن و سیاست»، «شناخت در قرآن» و... نیز منتشر خواهد شد.

 

 

تا چه زمانی انتشار این آثار ادامه دارد و پس از آن پایان می‌یابد؟

 

این بستگی به همت ما دارد، ولی تصمیم بر این است که زود‌تر این کتاب‌ها انتشار یابند. همان طور که در چند ماه گذشته کار سرعت گرفته است. مثلا جلد ۱۴ آشنایی با قرآن و مجموعه آثار ۲۸ منتشر شدند و جلد ۱۲ یادداشت‌ها نیز در نمایشگاه کتاب به دست مخاطبان خواهد رسید.

کلید واژه ها: آیت الله مطهری علی مطهری سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی


نظر شما :