تسخیرکنندگان سفارت آمریکا کجا رفتند؟

۱۲ آبان ۱۳۹۲ | ۱۵:۱۸ کد : ۳۷۱۱ از دیگر رسانه‌ها
از بین چهره‌ها و شخصیت‌هایی که در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حضور داشتند، بسیاری راه جبهه را در پیش گرفتند و به شهادت رسیدند. برخی از آن‌ها هم راه سیاست در پیش گرفته و به مجلس راه یافتند. عده‌ای از آن‌ها امروز در پست‌های مدیریتی کشور خدمت می‌کنند. معروف‌ترین چهره تسخیرکنندگان لانه جاسوسی محمود احمدی‌نژاد است. سال ۸۴ که او به ریاست جمهوری رسید بسیاری از رسانه‌های غربی عکسی منتسب به او را منتشر کرده و نوشتند که وی یکی از گروگانگیرهای لانه جاسوسی بود. اما در واقع عکس منتشر شده نه مربوط به او که تصویر شهید حسین سیف بود.

 

سید محمد هاشمی اصفهانی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که بعد‌ها با معصومه ابتکار ازدواج کرد و از مدیران نفتی شد، در سال ۹۰ درباره نقش احمدی‌نژاد در تسخیر لانه جاسوسی گفت که آقای محمود احمدی‌نژاد نماینده دانشگاه علم و صنعت بود. آن‌ها معتقد بودند که تسخیر سفارت امریکا در آن مقطع موضوعیت ندارد و مساله ما امروز چپ‌ها هستند و باید حمله به منافع شوروی را در دستور کار قرار دهیم. حتی تهدید کرده بودند که ما به دولت موقت جریان را گزارش می‌دهیم، ولی کار آنقدر با سرعت و قدرت پیش رفت و مورد تایید امام و قبول مردم قرار گرفت که دیگر از آن به بعد نتوانستند کاری بکنند.

 

از طیف دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی بودند چهره‌هایی که به وزارت رسیدند. معروف‌ترین این چهره‌ها که هم اکنون وزیر است حسین دهقان است. او به همراه بسیاری از دانشجویان پیرو خط امام با توجه به آموزش‌هایی که دیده بودند به سپاه پیوست. وی جانشین وزارت دفاع در دولت‌های هفتم و هشتم و معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت‌های هشتم و نهم و مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی بود. حسین دهقان مردادماه امسال از مجلس شورای اسلامی برای وزارت دفاع دولت روحانی رای اعتماد گرفت وهم اکنون وزیر دفاع دولت روحانی است.

 

رحمان دادمان هم باید در بین طیف دانشجویان پیرو خط امام قرار داد که به وزارت رسید. دادمان هم پس از حادثه تسخیر لانه جاسوسی وارد سپاه شد و بعد‌ها به عنوان اولین مدیرعامل شرکت شیلات جمهوری اسلامی منصوب شد. او در دی‌ماه سال ۷۹ با ۲۲۳ رای از مجلس به عنوان وزیر راه و ترابری انتخاب شد اما کمتر ۶ ماه بعد و در اردیبهشت سال ۸۰ در سانحه سقوط هواپیما جان خود را از دست داد.

 

حبیب‌الله بیطرف هم در دولت اصلاحات وزارت گرفت. او وزیر نیروی دولت اول و دوم خاتمی بود. پس از پیروزی روحانی در انتخابات نام بیطرف بار دیگر به عنوان یکی از گزینه‌های وزارت نیرو به میان آمد.

 

از بین چهره‌های تسخیرکننده لانه جاسوسی یکی از آن‌ها به فرماندهی یکی از نیروهای نظامی کشور رسید. رضا سیف‌الهی از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۷۱ به سمت فرماندهی نیروی انتظامی منصوب شد. بعد از اتمام دوره فرماندهی‌اش در نیروی انتظامی به عنوان معاون هماهنگ‌کننده مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول فعالیت شد.

 

معصومه ابتکار یکی از چهره‌های معروف دانشجویان تسخیرکننده لانه جاسوسی را باید در زمره کسانی قرار داد که به معاونت ریاست جمهوری رسیدند. او به خاطر تسلطش به زبان انگلیسی کار ترجمه و گفت‌و‌گو با رسانه‌های خارجی را انجام می‌داد. معصومه ابتکار‌‌ همان چهره‌ای است که رسانه‌های خارجی از او به عنوان خواهر مری یاد می‌کنند. او در دولت اصلاحات معاون رئیس‌جمهور شد و هم اکنون هم به عنوان رئیس سازمان محیط زیست فعالیت می‌کند.

 

محمدرضا خاتمی هم یکی از چهره‌های حاضر در تسخیر لانه جاسوسی بود که با آغاز انقلاب فرهنگی به سپاه پاسداران پیوست. او درعملیات بیت‌المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد حضور داشت و بعد‌ها نایب رئیس مجلس ششم شد.

 

ابراهیم اصغرزاده هم یکی از چهره‌های معروف تسخیر لانه جاسوسی بود که بعد‌ها به نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره سوم رسید. او را با نقشی که در انحلال شورای اول شهر تهران داشت هم می‌شناسند. اصغر‌زاده بعد از ماجرای انحلال شورای شهر اول تهران عملا به حاشیه رفت و کمتر خبری از او بود تا آنکه ۱۲ آبان سال ۱۳۹۱ در یک مناظره تلویزیونی با حسین شریعتمداری مدیر مسوول روزنامه دوباره به حلقه مرکزی اصلاح‌طلبان راه یافت. به گفته خودش «در گوشه‌ای از این شهر قرار داشت اما با همین مناظره ناگهان به مرکز اصلاح‌طلبان منتقل شد». اصغرزاده در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس پنجم، مجلس هفتم و سه دوره انتخابات ریاست جمهوری هفتم، هشتم و نهم کاندیدا شد که برای هیچ‌کدام تأیید صلاحیت نشد.

 

عباس عبدی هم یکی از مشهور‌ترین چهره‌های حاضر در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی بود که به روزنامه‌نگاری و کارهای پژوهشی روی آورد. یکی از پر سر و صداترین ماجراهای او سفری بود که در سال ۷۸ به پاریس داشت و با باری روزن آخرین وابسته فرهنگی سفارت آمریکا در تهران دیدار کرد. در آن زمان روزنامه لوموند از این واقعه به عنوان آشتی گروگان و گروگانگیر یاد کرد.

 

حسین شیخ‌الاسلام هم مثل بسیاری از دانشجویان پیرو خط امام به سپاه پیوست. او بعد‌ها به وزارت خارجه رفت و در دوران حافظ اسد و اوایل دوران بشار اسد در سوریه سفیر ایران بود. شیخ‌الاسلام هم اکنون مشاور بین‌الملل علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی است.

 

فروز رجایی‌فر، رئیس ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام است. وی همچنین کارگردان مستند اعدام فرعون است. او از اعضای جمعیت دفاع از ملت فلسطین است و از فعالان حوزه انتفاضه فلسطین محسوب می‌شود.

 

برخلاف سایر دانشجویان پیرو خط امام، کمال تبریزی وارد عرصه هنر شد و از عرصه سیاست فاصله گرفت. کمال تبریزی فارغ‌التحصیل رشتهٔ سینما و تلویزیون از دانشگاه هنر است. او تا به حال در رشته‌های تدوین، تهیه و تولید، صحنه و لباس، فیلمبرداری، فیلمنامه و کارگردانی فعالیت کرده است. لیلی با من است، همیشه پای یک زن در میان است و مارمولک از معروف‌ترین ساخته‌های اوست.

 

 

منبع: مجله مهر

کلید واژه ها: سفارت آمریکا ابراهیم اصغرزاده معصومه ابتکار عباس عبدی


نظر شما :