کارگردان سریال امیرکبیر: علمای قم پوشش بازیگران زن را تائید کردند
خبرگزاری ایسنا به بهانه سالروز درگذشت «امیرکبیر» مصاحبهای را با سعید نیکپور، کارگردان و بازیگر نقش «امیرکبیر» در سریالی به همین نام انجام داده است که در زیر می خوانید:
سعید نیکپور گفت: سریال تلویزیونی «امیرکبیر» که در سال 63 پخش شد را تنها از روی دلبستگی، غیرت و علاقهای که داشتم ساختم و هنوز هم خاطرات زیادی از آن دوران به یاد دارم.
این کارگردان و بازیگر درباره سریال «امیرکبیر»، یادآور شد: دهه 60 بود که سریال تلویزیونی «امیرکبیر» را ساختیم؛ ساخت این سریال تقریبا به 26 سال قبل برمیگردد.
او ادامه داد: سال 63 ساخت سریال «امیرکبیر» را آغاز کردیم و در سال 64 از تلویزیون پخش شد. همانطور که در جریان هستید علاوه بر کارگردانی این سریال، ایفای نقش «امیرکبیر» هم بر عهده من بود. ساخت این سریال و همچنین ایفای نقش در آن تنها به خاطر عشق و علاقهای بود که داشتم. تمامی کسانی هم که در ساخت سریال «امیرکبیر» زحمت کشیدند، هدفی جز ماندگار شدن در بین مردم نداشتند.
وی در ادامه با بیان این که شیوه سریالسازی دهه 60 با حال حاضر تفاوت زیادی کرده است، اظهار کرد: با وجود اینکه در آن زمان محدودیتهای زیادی در زمینه فرستندههای تلویزیونی در ایران وجهان داشتیم، کیفیت سریال ما بالاتر از این دوره بود.
او ادامه داد: در دهه 60 که سریال «امیرکبیر» ساخته شد، تنها دو شبکهی تلویزیونی ـ شبکه یک و دو ـ داشتیم. همچنین در آن دوره هنوز دستگاهی به نام «ماهواره» نبود که بتوانند برنامهها را برای همه کشورها پخش کنند و در کل محدودیتهای بسیاری در ساخت فیلمها و سریالها داشتیم.
نیکپور درباره وضعیت کیفی سریالهای تاریخی از دورهای که سریال امیرکبیر ساخته شد تا به حال، تصریح کرد: در دورههای گذشته به خاطر صبر و دقت فراوان در ساخت برنامههای تلویزیونی، طبیعتا کیفیت فیلمها و سریالها بالاتر بود و یک اثر خوب و ماندگار روی آنتن میرفت. ولی متاسفانه در این عصر به دلیل فشاری که برای هر چه زودتر آماده شدن برنامهها وارد میشود، تولیدات تلویزیونی وضعیت خوبی نسبت به گذشته ندارند. با توجه به اینکه علم پیشرفت زیادی داشته است و شکل برنامهریزیها تغییر کرده، به دلیل کمبود وقت و عجله در ساخت، کیفیت مجموعههای تلویزیونی بسیار پایین آمده است و تنها قصد دارند آنتنی که چراغش روشن شده خاموش نشود و کارهایشان را سریعتر پخش کنند.
وی در این زمینه افزود: این یک واقعیت است که میگویم و آن اینکه فیلمها و سریالهایی که با عجله و کیفیت پایین میسازند، تنها به خاطر حفظ منافع سازندگان است. تمامی سریالها و فیلمها چه تاریخی و چه غیر تاریخی کیفیت نازلی دارند و نمیتوان آنها را در درجهی خوب و بالا ارزیابی کرد.
کارگردان سریال «امیرکبیر» در پاسخ به اینکه اگر به لحاظ بودجه سریال «امیرکبیر» را با مجموعههای حال حاضر تلویزیون مقایسه کنید، این مجموعه در چه جایگاهی قرار میگیرد؟ عنوان کرد: از آن زمان تا به حال هزینهها تفاوت بسیاری کرده است؛ برای ساخت سریال «امیرکبیر» در آن دوره 12 میلیون تومان هزینه کردیم ولی اگر بخواهیم با حالا مقایسه کنیم شاید مبلغی حدود یک میلیارد تومان هزینه ببرد؛ چرا که با توجه به افزایش نرخ تورم در جامعه، هزینهها هم نیز افزایش یافته است.
بازیگر نقش «امیرکبیر» در ادامه در پاسخ به اینکه بازیگران خانم در آن دوره چقدر از آزادی عمل برخوردار بودند؟ گفت: نوع پوشش و آزادی عمل بازیگران خانم آن دوره بستگی به سریال یا فیلمی داشت که میخواستند در آن ایفای نقش کنند؛ به طور مثال اگر دقت کرده باشید در سریال «امیرکبیر» یا سریالهای تاریخی دیگری که ساخته شد، بازیگران از آزادی عمل بیشتری برخوردار بودند. ما در سریال «امیرکبیر» برای بازیگران خانم موی مصنوعی گذاشته بودیم که از زیر روسریهایشان بیرون میافتاد که البته علمای قم کاملا این امر را تایید کردند و گفتند صحیح است و باید همین طور باشد؛ چرا که پوشش یک زن قاجاری در زمان خودش به همین شکل بود؛ همین امر بیننده را به تماشای سریال سوق داد و باعث شد بیننده جذب محتوا و معنا شود و نه موضوع دیگر.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه که اگر در این دوره سریال «امیرکبیر» را میساختید با همان ساختار گذشته، آن را کارگردانی میکردید و یا تغییراتی در آن ایجاد میشد؟ بیان کرد: صد در صد تغییراتی در ساخت آن انجام میدادم؛ به هر حال نه تنها ساختار بلکه سلیقهها و همه افکار نسبت به 26 سال گذشته تغییر کرده است پس قطعا باید تغییراتی در ساختار آن انجام دهیم.
نظر شما :