پایان جدایی «سیمین» از «جلال»/ دانشور درگذشت

۱۹ اسفند ۱۳۹۰ | ۱۳:۵۶ کد : ۱۹۱۷ از دیگر رسانه‌ها
پایان جدایی «سیمین» از «جلال»/ دانشور درگذشت
سیمین دانشور عصر روز گذشته (پنج‌شنبه، ۱۸ اسفندماه) درگذشت.

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دانشور پس از یک دوره بیماری در سن نود سالگی در منزلش از دنیا رفت.

 

سیمین دانشور - داستان‌نویس و مترجم - متولد هشتم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۰۰ در شیراز بود. در سال ۱۳۲۸، دکتری خود را در رشتهٔ ادبیات فارسی از دانشگاه تهران گرفت. یک سال بعد با جلال آل‌‌احمد ازدواج کرد و در سال ۱۳۳۱ برای مطالعه در رشتهٔ «زیبایی‌شناسی» در دانشگاه استنفورد، به آمریکا سفر کرد و دو سال بعد به ایران بازگشت.

 

از جمله تألیف‌ها و ترجمه‌های دانشور عبارت‌اند از: «آتش خاموش» (‌۱۳۲۷)، «سرباز شکلاتی» برنارد شاو (۱۳۲۸)، «باغ آلبالو» و «دشمنان» از آنتوان چخوف (۱۳۳۱)، ‌ «بئاتریس» از شنیتسلر و «رمز موفق زیستن» از دیل کارنگی (۱۳۳۲)، «کمدی انسانی» ویلیام سارویان و «داغ ننگ» از ناتانیل هارتون (۱۳۳۴)، «شهری چون بهشت» (۱۳۴۰)، «سووشون» (۱۳۴۸)، «بنال وطن» از آلن پیتون (۱۳۵۱)، «به کی سلام کنم؟» (۱۳۵۹)، «غروب جلال» (۱۳۶۰)، «ماه عسل آفتابی» (داستان‌های ملل مختلف) (۱۳۶۲)، «جزیرهٔ سرگردانی» (۱۳۷۲)، «شناخت و تحسین هنر» (مجموعهٔ مقالات) (۱۳۷۵)، «از پرنده‌های مهاجر بپرس» (۱۳۷۶) و «ساربان سرگردان» (۱۳۸۰).

 

او نخستین زن ایرانی است که به شکل حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم‌ترین اثر او، رمان «سووشون» است که نثری ساده دارد و به زبان‌های متعددی ترجمه شده است. این کتاب از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران محسوب می‌شود.

کلید واژه ها: سیمین دانشور


نظر شما :