تخریب ۷۰ عمارت تاریخی در بوشهر/ ساختمان کنسولگری انگلیس در مالکیت شهرداری و بخش خصوصی است

۰۲ خرداد ۱۳۹۱ | ۱۶:۴۰ کد : ۲۲۰۹ از دیگر رسانه‌ها
رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه استان بوشهر گفت: تاکنون بیش از ۷۰ عمارت تاریخی استان بوشهر از بین رفته و تخریب شده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، دکتر عبدالکریم مشایخی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به وضعیت کنونی بافت تاریخی شهر بوشهر اظهار داشت: بافت تاریخی بوشهر از نادر‌ترین و بی‌نظیر‌ترین بافت‌های تاریخی کشور است که قدمتش به ۲۵۰ سال پیش می‌رسد.

 

وی افزود: با آمدن خارجی‌ها به بوشهر و رویکردی که خارجی‌ها به بوشهر داشتند نقش بوشهر در جهان پررنگ‌تر می‌شود و از زمان ناصرالدین شاه به بعد بوشهر به عنوان بر‌ترین بندر تجاری ایران به شمار می‌رود به گونه‌ای که از نظر صادرات و واردات کالا رتبه بر‌تر را به خود اختصاص می‌دهد.

 

مشایخی گفت: در آن زمان بوشهر را با عنوان شهر عمارت‌ها می‌شناختند، که در آن زمان بیش از ۱۰۰ عمارت در بوشهر وجود داشته که اکنون تعداد اندکی از آن عمارت‌ها باقی‌ مانده‌اند که آن‌ها هم در آستانه تخریب هستند.

 

رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه بوشهر یادآور شد: باید در راستای حمایت از بافت‌های تاریخی استان بوشهر، یک شورای بافت تاریخی ایجاد شود.

 

مشایخی تصریح کرد: سه عمارت چهار برج، ارگ و عمارت امیریه توسط شهرداری بوشهر در دست بازسازی است که از میان آن‌ها عمارت ارگ فعلا در وضعیت نامناسبی است که باید هر چه سریع‌تر برای آن چاره‌ای اندیشیده شود.

 

وی ادامه داد: به‌رغم پرداخت ۲ میلیارد تومان بابت خرید عمارت ملک، ولی هنوز وضعیت این عمارت بسیار نامناسب است به طوری که یک ماه پیش عده‌ای با حضور در آنجا بخشی از راهروهای چوبی آن را آتش زده‌اند که باید برای این موضوع هم فکری شود.

 

وی به برگزاری کارگاه فهم ایرانی از پنجره بوشهر اشاره کرد و گفت: این کارگاه که به مدت یک هفته در بوشهر برگزار شد بیش از ۲۵۰ دانشجوی رشته‌ معماری در سطح کشور در آن حضور داشتند و مقالات و گزارشات بسیاری از این کارگاه تهیه شده است.

 

مشایخی اظهار داشت: این کارگاه با هدف معرفی معماری تاریخی بافت قدیم بوشهر برگزار شد که تمامی شرکت‌کنندگان از برنامه‌های این کارگاه راضی بودند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: در طول این هفت سال دولت نهم و دهم توانسته‌ایم در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری، فرهنگ‌سازی لازم را انجام دهیم.

 

دکتر احمد دشتی افزود: ما نزدیک به هزار آثار تاریخی در استان بوشهر داریم که برای حفاظت فیزیکی از آنان به ۷۰۰ نفر داریم در حالی که الان فقط ۶۰ نفر در اختیار داریم.

 

وی گفت: ما در استان بوشهر هیچ آثار تاریخی نداریم که ثبت ملی شده باشد و در آن استحکام‌بخشی وجود نداشته باشد و همه آثار ثبت ملی شده در استان از استحکام کامل برخوردار هستند.

 

دشتی اظهار کرد: مشکل اصلی ما در بخش آبادانی بافت قدیم بوشهر مالکیت خصوصی است و بازار قدیم بوشهر هم ۹۰ درصد آن را مالکیت خصوصی تشکیل می‌دهد که با این وجود پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر تصریح کرد: ساختمان کنسولگری انگلستان هم ۱۳ درصد آن در مالکیت شهرداری و بخشی نیز در دست بخش خصوصی است.

 

وی با اشاره به برگزاری کنگره بین‌المللی خلیج فارس در بوشهر یادآور شد: در این کنگره بیش از ۱۳۷ مقاله از سراسر جهان و ایران برای ما ارسال شده که از بین آن‌ها ۱۴ مقاله انتخاب گردید و در شکل پنل‌های تخصصی آن‌ها را به اجرا درآوردیم که در محورهای گردشگری، فرصت‌های اقتصادی و قدمت دریای خلیج فارس به اجرا درآمد.

 

شهردار بوشهر نیز در این نشست گفت: شهرداری بوشهر امسال برای بازسازی و ساخت در بافت قدیم بوشهر مبلغ ۸ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است که مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای هر شخصی که قصد بازسازی دارد با سود ۴ درصد از بانک شهر وام در اختیارشان قرار می‌دهیم.

کلید واژه ها: بوشهر


نظر شما :