مرادی کرمانی: تاریخ دقیق را هنرمندان مینویسند نه تاریخنویسان
به گزارش خبرگزاری ایسنا، این نویسنده که ۲ اسفند ماه در آیین اختتامیه هفتمین همایش ملی راهنمایان گردشگری که به میزبانی استان کرمان در حال برگزاری است، حضور داشت با بیان اینکه شما راهنمایان گردشگری، نماینده دولت و مردم ایران هستید، گفت: میخواهم اینجا از مادربزرگم یاد کنم؛ خدا ایشان را رحمت کند او اولین استاد داستاننویسی من بود. او همیشه به من میگفت: «مادر، دنیا دیدن از دنیا خوردن بهتره، تا میتونی برو بگرد و دنیا رو ببین».
هوشنگ مرادی کرمانی که میخواست با اشاره به این ضربالمثل، از اهمیت گردشگری سخن بگوید، افزود: من بسیار خوشحالم که در این جمع هستم. من با حرفه شما آشنایی زیادی ندارم اما در فرهنگستان در بخش واژهگزینی گردشگری هستم.
وی ادامه داد: خدا دکتر حسن حبیبی را رحمت کند؛ ایشان همیشه بر انتخاب واژههای جایگزینی اصطلاحات فرنگی حساسیت داشتند و میگفتند که واژهها، کلید مهماننوازی ما ایرانیها هستند.
خالق «بچههای قالیبافخانه» گفت: گاهی ساعتها جلسه و بررسی صورت میگرفت تا این واژهها جایگزین مناسبی در زبان فارسی پیدا کند.
این داستاننویس کرمانی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم کسانی که برای آسایش و رفاه و آرامش مردم تلاش میکنند را خدا حفظ کند، اظهار کرد: در میان دستهها و گروهها برخی از آدمها هنرمند هستند؛ در بین هنرمندان هم کسانی هستند که با مدیحهسرایی و مجیزهگویی کار خود را ادامه میدهند اما کسانی هم هستند که جان خود را بر کف میگذارند، زندانها تحمل میکنند و میمانند که زندگی مردم را تصویر کنند. تاریخ دقیق را هنرمندان مینویسند نه تاریخنویسان.
وی سپس به قرار حضور دکتر باستانی پاریزی در این همایش اشاره و بیان کرد: وی یا به خاطر کهولت سن یا بیماری و یا دلیل دیگری نتوانستند در این مراسم شرکت کنند.
مرادی کرمانی افزود: وی تمام تلاش خود و عمر خود را گذاشت تا این را به همه دنیا و ایران بگوید که کرمان ما هم هست. من افتخار میکنم که همشهری وی هستم.
وی یادآور شد: دو بار قرار بود در سیرجان مراسم تجلیلی برای استاد باستانی پاریزی برگزار شود اما در هر دو مرتبه، دو سه روز قبل از مراسم اعلام شد که لغو شده است، دلایلی را هم میگفتند که اصلا صحیح نیست اینجا آن را به زبان بیاورم.
این نویسنده شهیر کرمانی با بیان اینکه جای من امروز باید دکتر باستانی پاریزی برای شما صحبت میکرد، اظهار کرد: استاد حق زیادی بر گردن تاریخ و فرهنگ ایران و کرمان دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه جوانها عاشق شوید، عشق چیز بسیار خوبی است، گفت: پشت سر هر مجسمه، دیوار و گنبد و آبانبار، یک قصه پنهان شده است.
مرادی کرمانی افزود: پشت باغ شازده، ارگ بم، تخت جمشید و همه این مکانها قصههای نیمه تمامی هست که باید ساخته شود.
نویسنده قصههای مجید تصریح کرد: اگر قصه نباشد، ما هیچ اثر فرهنگی و تاریخی نخواهیم داشت.
وی در ادامه بر حفظ زبان فارسی تاکید و بیان کرد: در دنیا هر ساله، سه تا چهار زبان از بین میرود. زبان موجودی زنده است باید از ان مراقبت شود.
بعد از ابراز گلایه هوشنگ مرادی کرمانی، علیرضا رزمحسینی، مدیر ارشد استان کرمان بر برگزاری آیین تجلیل از دکتر باستانی پاریزی در شان ایشان، در آیندهای نزدیک خبر داد.
نظر شما :