اسناد قاجاری در آرشیو دولتی آلمان
مخزن آرشیو دولتی مونیخ محلی برای نگهداری اسناد تاریخی و دیپلماسی ایران و آلمان است که از دید عموم دور نگه داشته میشود. اسنادی محرمانه که پژوهش در آنها زوایای تاریکی از روابط ایران و آلمان را در دوران صفویه و قاجار روشن میکند.
شاید به همین دلیل رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بازدید از این آرشیو، تبادل الکترونیکی اسناد تاریخی ایران و آلمان و تسهیل شرایط برای آنکه این اسناد در اختیار پژوهشگران قرار گیرد را پیشنهاد داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، صدها سند تاریخی و دیپلماسی از روابط ایران و آلمان در زمان صفویه و قاجار و حتی پس از آن در آرشیو دولتی مونیخ نگهداری میشود، اسنادی مثل استوارنامههای سفرای ایران، دعوتنامهها، رونوشت دیدار مقامات، نامههایی که میان پادشاهان رد و بدل شده و تفاهمنامههایی به دستخط و مُهر پادشاهان ایران و آلمان.
درهای مخازن آرشیوهای دولتی در کمتر مواقعی به روی عموم باز میشود، مگر آنکه هماهنگی و یا دعوت رسمی از جانب میزبان صورت گرفته باشد. طبق اظهارات صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، ۳ هزار و ۸۴ پرونده مربوط به روابط ایران و آلمان در آرشیو ملی ایران نگهداری میشود و در مقابل صدها سند تاریخی مربوط به روابط دو کشور در اختیار کتابخانهها و آرشیوهای دولتی آلمان است.
تصاویری که ایسنا از این اسناد تاریخی منتشر میکند، شامل تعدادی استوارنامهٔ وزیر مختاران ایران در زمان مظفرالدین شاه و احمدشاه قاجار، به همراه اسناد محرمانه از دولت ایران است که در آرشیو دولتی مونیخ نگهداری میشود.
نظر شما :