هیات امنای قلعه احمدآباد: خانه مصدق مصادره نشود
مدیرکل میراث فرهنگی البرز به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «خانه مصدق بافت قدیمی و تاریخی دارد و با توجه به قدمت آن به مرمت و بازسازی نیاز اساسی دارد.»
به گفته حجتالاسلام فخرالدین صابری «مجوز مرمت و بازسازی خانه مصدق صادر شده و با تخصیص اعتبار مناسب، تا پایان سال وارد فاز اجرایی میشود. در کنار مرمت ساختمان، برنامهریزی لازم برای ساماندهی وسایل، اسناد و ابزار موجود در خانه مرحوم مصدق نیز صورت گرفته و این فرایند به موازات بازسازی بنا صورت میگیرد.»
او در پاسخ به اینکه پیگیری برای خانه – موزه شدن خانه مصدق در چه مرحلهای قرار دارد، گفت: «بعد از اتمام فاز مرمتی و ساماندهی وسایل فاز خانه، موزه کردن این مجموعه آغاز میشود و پیگیریهای لازم در این خصوص صورت میگیرد.»
خانه مصدق در روستای احمدآباد شهرستان نظرآباد قرار دارد و در حال حاضر بازدید از آن با موانعی مواجه است که در این خصوص پیش از این مدیرکل میراث فرهنگی البرز گفته بود: «امیدواریم شرایطی فراهم شود تا مانعی برای بازدیدهای عمومی از خانه دکتر مصدق به عنوان برگی از تاریخ معاصر وجود نداشته باشد.»
صابری بهمنماه سال گذشته هم اعلام کرده بود: «چند ماه اخیر و همزمان با سفر وزیر اطلاعات این موضوع مطرح و مقرر شد برای بازسازی این مکان و حفظ اسناد موجود، سازمان میراث فرهنگی اقدامات لازم را انجام دهد.»
پیکر مصدق همچنان به طور امانت در اتاق پذیرایی تبعیدگاهش در احمدآباد دفن است و هیات امنای قلعه احمدآباد در سال ۹۴ با انتشار بیانیهای درخواست کرده بود که جلوگیری از تجمع علاقهمندان مصدق در آرامگاه او که از زمان احمدینژاد آغاز شده و در دولت روحانی نیز ادامه یافته، رفع شود. در سال ۹۵ هیات امنای قلعه احمدآباد خبر داد که حساب بانکی آنان مسدود شده است. افراد با اهدای کمکهای نقدی به این حساب بانکی که به نام محمود مصدق (نوه مصدق) و حسین شاهحسینی بود، در بازسازی و نگهداری آن مشارکت میکردند. شاهحسینی پس از انسداد حساب در مصاحبهای گفته بود: «قلعه ماهیانه حدود حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون هزینه دارد. نگهداریاش. چهار طرفش دیوار دارد. این قلعه دیوارهایش کاهگلی است و ما میخواهیم حفظ آثار هم شود. خود ساختمان خشتی است و رطوبت کشیده. طاق شیروانی قدیمی است. خب اینجا درخت دارد، آبیاری دارد، پاک کردن دارد، تلفن دارد، گاز دارد، برق دارد. سرایدار دارد که همیشه آنجا هست. یک کارگر همیشه هست. الان ایامی است که باید نهر را بیل زد، علفها را کند، شاخهها را تراش کنیم، سمپاشی باید باشد. برگریزان آنجا، تمیز کردن آنجا…»
نظر شما :