با حیله، یک غیرمعمم را رئیس مجلس کردند
سید مهدی طباطبایی، نماینده مجلس هفتم
عدهای معنی تغییر را خوب متوجه شدند اما مقاومت میکردند که جلوی آن را بگیرند؛ به همین دلیل زمانی که مقاومت مجلس ششم کنار رفت، زمینه فراهم شد و تغییرات بسیاری در زمینههای اجتماعی و سیاسی صورت گرفت. اولین تغییر صورت گرفته این بود که به هیچ وجه کسی حاضر نبود ریاست مجلس را یک روحانی به دست بگیرد. البته مشکل با روحانیت نبود و منظور این نبود که اشخاص روحانی افراد خوبی نیستند. اما هر کار غیراخلاقی که میتوانستند انجام دادند تا ریاست مجلس را فردی که روحانی نیست برعهده بگیرد. البته من در رابطه با خودم نمیگویم چراکه هیچوقت پستی را که مزاحم منبرم باشد، قبول نمیکنم، اما آقای فاکر در آن مجلس حضور داشتند که خب حیلههایی به کار رفت که روحانی رئیس نباشد، خیلی بد بود. آنها آنچه در اخلاق نمیگنجید، انجام دادند تا بتوانند رئیس را غیرمعمم بگذارند و موفق شدند.
دومین مشکل درباره سادهزیستی بود و چون بنده مخالفت کردم و خبرنگاران تشویق کردند، به خاطر این موضوع من را توبیخ کردند. در صورتی که شخص رئیس مجلس فقط ادعای سادهزیستی میکرد و در عمل سادهزیست نبود. مجلس هفتم از رأس امور خارج شد و یک مجلس تابعی شد؛ شأن اخلاق در مجلس هفتم از بین رفت. نمیخواهم بگویم که اخلاق ماکیاولی داشتند اما شبیه این اخلاق را به کار بردند، به گونهای که حتی شورای نگهبان را متزلزل کرد تا جایی که این شورا در دو سال دوم کسی را به عنوان رجال سیاسی به مجلس معرفی کرد که اصلاً آشنایی با سیاست نداشت.
مشکلاتی که برای مردم به وجود آمد، به خاطر دروغگویی و تهمتهای ناروا بود؛ جامعه راستگو، دروغگو شد. باعث شد که هزینه رهبری افزایش یابد و معتقد بودند تنها هر امری که رهبر صادر کند اجرا میکنند؛ حتی تصور میکردند هر مخالفتی با اشتباهات رئیسجمهور مقابله با رهبری است، در حالی که اینگونه نبود. این اعتقادات کار را سنگین و مشکل کرده بود. همچنین سکوت و بیتفاوتی نسبت به عملکرد دولت مشکلات بسیاری به وجود آورد و آنها میخواستند این مشکلات را از طریق رهبری حل کنند.
در این دوره تغییرات کلی سیاسی در کشور شکل گرفت؛ حتی باعث شکلگیری تقابل حکومت و مردم و روحانیت در مجلس هفتم شد. در کل آنچه که به عنوان تغییر سیاسی در ایران شکل گرفت سرآغازش مجلس هفتم بود. حتی با نهایت بیادبی چند بار به بنده گفتند دیگر دوره شنیدن حرف شما روحانیون تمام شد.
به نظر بنده آقای احمدینژاد عملکرد مناسب سیاسی نداشت و نتایج کارهای ایشان تا ۱۰ سال آینده در کشور همچنان اثرگذار خواهد بود. بنده معتقدم آقای احمدینژاد توان مدیریت یک کشور را نداشت. اگر به او بنگاه معاملاتی هم میدادند نمیتوانست اداره کند. علاوه بر رسانهها همه آحاد مردم به مفهوم رجل سیاسی توجه کنند تا بتوانند در انتخابات افراد شایستهای را انتخاب کنند.
* متن سخنرانی در نشست «مجالس ۹ گانه به روایت نمایندگان ادوار» که از سوی سایت «تاریخ ایرانی» برگزار شد.
نظر شما :