مجالس اول تا پنجم اصولگرا بودند

محسن یحیوی، نماینده مجلس چهارم
۱۷ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۷:۰۱ کد : ۷۹۷۸ ۹ دوره مجلس به روایت نمایندگان
مجلس ششم تجلی دیدگاه‌های مردم از انقلاب نبود. مجلس نهم به دلیل شکل‌گیری انحراف ترکیب دیگری پیدا کرد.
مجالس اول تا پنجم اصولگرا بودند
 تاریخ ایرانی: همان‌گونه که حضرت امام(ره) فرمودند مجلس عصاره فضایل ملت است؛ با توجه به ترکیب نمایندگان مجلس در هر دوره می‌توانیم دیدگاه ملت در زمان انتخابات را ارزیابی کنیم؛ بدین معنا که مردم اشخاصی را انتخاب کرده‌اند که با آن اشخاص موافق بوده‌اند.


گفته می‌شود که مجلس اول قوی‌ترین مجلس بوده، درست است اما به این دلیل نبود که شورای نگهبان نداشتیم، بلکه چون فضا انقلابی بود و چهره‌های انقلابی شناخته شده حضور داشتند. اگر شورای نگهبان نداشته باشیم، مجلسی که تشکیل می‌شود، حافظ منافع کشور و انقلاب نخواهد بود.

با توجه به ترکیب نمایندگان در هر دوره نمایان می‌شود که مردم چگونه فکر می‌کردند. از دوره اول تا پنجم، مجلس اصولگرا بود. اما مجلس ششم تجلی دیدگاه‌های مردم از انقلاب نبود؛ چون بعد از تشکیل مجلس ششم، اباحه‌گری‌ها و دین‌ستیزی‌ها شروع شد. با تحصن‌ می‌خواستند کشور را دست دشمن بدهند و حتی اقلیت با آن موافق نبود و برای همین مجلس هفتم شکل گرفت. فعالیت‌های مجلس ششم به اندازه‌ای ضد انقلاب بود که کسانی که امروزه وارد عرصه سیاسی شدند و در آن زمان بازیگر بودند اعلام می‌کنند که مردم خاطرجمع باشید که دیگر مجلس ششم برقرار نخواهد شد.

مجالس هفتم و هشتم با اکثریت اصولگرایان تشکیل شد. اصولگرا یعنی مجموعه گروه‌ها و افراد چه به صورت منفرد و چه گروهی که به اصول انقلاب پایبند هستند. مجلس نهم به دلیل شکل‌گیری انحراف ترکیب دیگری پیدا کرد؛ منظور از انحراف این است که رئیس‌جمهور وقت و افرادی که ایشان را همراهی می‌کردند، معتقد بودند با امام زمان(عج) در ارتباط هستند و دستوراتشان را از امام زمان دریافت می‌کنند؛ در نتیجه مجلس، قانون اساسی و ولی فقیه دیگر جایگاهی ندارند، هر چه را که می‌خواستند انجام می‌دادند. چون در پایان دوره دوم ریاست‌جمهوری‌شان بود برنامه‌شان این بود که نیروهای این مجموعه در آن مجلس حضور داشته باشند و برای انجام این کار تلاش زیادی کردند. به‌ طور مثال در اجرای پرداخت یارانه‌ها به دلیل فشاری که بر روی مردم بود و افزایش بهای واحدهای انرژی، تصویب شده بود که ۵۰ درصد بودجه یارانه بین دهک‌های ۷ تا ۱۰ جامعه توزیع شود و ۲۰ درصد بودجه یارانه به دولت پرداخت شود. ۲۰ درصد آن به کارخانجات برای تعویض ماشین‌آلات به منظور مصرف کمتر انرژی پرداخت شود و ۱۰ درصد نیز به افراد تحت پوشش داده شود؛ اما ایشان برای راضی کردن مردم ۱۰۰ درصد بودجه یارانه را بین مردم توزیع کرد و برای راضی کردن مجلس از بانک‌ها وام گرفت.

در دولت قبل همچنین به تمام استانداران و فرمانداران سپرده بودند که کاندیداهایی که ایشان مشخص کرده‌اند رأی بیاورند؛ اما در اجرای این برنامه دو خطا رخ داد. اول کار و کمک خداوند متعال بود و دوم سرپیچی از دستور مقام معظم رهبری در عدم برکناری وزیر اطلاعات. دلیل این کارشان هم این بود که وزیر اطلاعات تغییر کند تا کسانی را که می‌خواهند در مجلس حفظ کنند و کسانی را که نمی‌خواهند رد صلاحیت کنند. مقام معظم رهبری با این کار مخالفت کردند و جناب رئیس‌جمهور نپذیرفتند و ۱۱ روز خانه‌نشین شدند و تمرد عملی خویش نسبت به رهبری را به اثبات رساندند. در نتیجه این اتفاق باعث شد تا افشاگری‌هایی که در سخنرانی‌های ایشان بود نتواند تاثیرگذار باشد و تعداد معدودی از پیروان رئیس‌جمهور وقت موفق شدند به مجلس راه پیدا کنند. در کل مجلس نهم نیز یک مجلس اصولگرا شد. این روند نشان می‌دهد که نظر مردم همچنان عوض نشده و ان‌شاءالله مجلس دهم نیز همین‌گونه خواهد بود.

 
 

* متن سخنرانی در نشست «مجالس ۹ گانه به روایت نمایندگان ادوار» که از سوی سایت «تاریخ ایرانی» برگزار شد.

 

کلید واژه ها: محسن یحیوی مجلس مجلس چهارم مجلس ششم


نظر شما :