رفیق‌دوست: کره‌شمالی، سوریه و لیبی مهم‌ترین منابع تهیه اسلحه در زمان جنگ بودند

۰۳ مهر ۱۳۹۰ | ۱۶:۵۳ کد : ۱۳۲۸ از دیگر رسانه‌ها
محسن رفیق‌دوست از موسسین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه زمانی که تشخیص داد، هستی انقلاب و نظام در خطر است با دست خالی وارد جنگ شد، اما روزی که از جنگ بیرون آمد از قوی‌ترین و مدرن‌ترین نیروهای نظامی منطقه بود.

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، رفیق‌دوست که در ابتدای جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس سخن می‌گفت، با اشاره به دلاوری‌های رزمندگان اسلام در دوران جنگ به صدور فرمان تشکیل سپاه از سوی حضرت امام(ره) اشاره کرد و گفت: معجزات زیادی در هشت سال دفاع مقدس اتفاق افتاد که این معجزات منحصر به سپاه نبود بلکه ذخیره‌های امام زمان(عج) در ارتش نیز حضور داشتند.

 

وی افزود: من چه در ده سالی که شب و روزم را در سپاه گذراندم و چه هم‌اکنون، سپاه را رصد می‌کنم و از مجلس هم که این سنت حسنه را بنیان گذاشته تقدیر می‌کنم و امیدوارم که این سنت سال‌ها باقی بماند.

 

وی با اشاره به محاصره اقتصادی و نظامی ایران در دوران جنگ با عراق یادآور شد: ما مامور شده‌ بودیم سپاه را تشکیل دهیم اما هیچ امکانی در اختیارمان قرار نمی‌گرفت و تا مدت‌ها امکانات ما محدود به تجهیزاتی بود که برادران ارتش لطف می‌کردند و به ما می‌دادند در واقع بنی‌صدر جلوی تجهیز سپاه را می‌گرفت و لذا ما برای تجهیز سپاه راهی سخت و طولانی را پیمودیم.

 

این موسس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: در ابتدا نه دولت موقت، سپاه را دوست داشت و با او همکاری می‌کرد و نه بنی‌صدر اما زمانی که بنی‌صدر فرار کرد و امام(ره) فرمان شکست حصر آبادان را صادر کردند اولین عملیات مشترک ارتش و سپاه شکل گرفت و در این عملیات بود که خون این دو با یکدیگر در هم آمیخت.

 

رفیق‌دوست با بیان اینکه ایران در آغاز جنگ برای تهیه تجهیزات و اسلحه با مشکلات زیادی مواجه بود گفت: ۵۰۰ آر.پی.‌چی، هفتاد و دو هزار تفنگ کلاشینکف اولین چیزهایی بود که ما از سازمان آزادی‌بخش دریافت کردیم اما سراغ هر کشوری می‌رفتیم یا می‌گفتند تولیداتمان را به عراق فروخته‌ایم و یا اظهار می‌کردند که زیر نظر شوروی هستند و اجازه فروش اسلحه ندارند، بنابراین اولین خرید ما از بلوک شرق در زمان مرحوم حافظ اسد و همراه افسرهای سوری به نام سوریه صورت گرفت.

 

وی با بیان اینکه کره‌شمالی، سوریه و لیبی مهم‌ترین منبع تهیه اسلحه و تجهیزات برای ایران در زمان جنگ بودند، گفت: تا زمان فتح خرمشهر تجهیزات نظامی ما از طریق این سه کشور و یا غنائمی تامین می‌شد که از دشمن به دست می‌آمد اما بعد‌ها که دنیا دید ما در حال پیروز شدن هستیم قدری اوضاع فرق کرد، چین، کشورهای اروپایی شرقی و حتی کشور بی‌طرف سوئیس به ما اسلحه فروختند.

 

رفیق‌دوست اظهار کرد: ما از‌‌ همان روز اول متوجه شدیم که نمی‌توانیم به کشورهای خارجی اتکا کنیم بنابراین به فکر ایجاد صنایع نظامی مکمل صنایع دفاع افتادیم و تمام صنایعی که امروز تولید می‌شود پایه آن در زمان جنگ ریخته شد، مثلا آن روز‌ها ما بی‌سیم را از آلمان می‌خریدیم در حالی که این کشور کشف کننده آن را هم به عراق می‌فروخت، بعد از آن بچه‌های دانشگاهی جبهه، بی‌سیمی ساختند که قابلیت کشف نداشت.

 

وی فتح خرمشهر را از شیرینی‌های دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: افتخار پیروزی در جنگ متعلق به سپاه، ارتش، بسیج، جهاد سازندگی، لشکر روح‌الله کمیته انقلاب و همه مردم است؛ همه این ارگان‌ها و نهاد‌ها در آن روز‌ها سالی ۴۰ میلیارد تومان بودجه داشتند و حتی بودجه چند جای دیگر حتی هلال احمر از این مبلغ تامین می‌شد.

 

این سردار سپاه ادامه داد: عده‌ای از زمان جنگ با ما مخالفت می‌کردند و هنوز هم می‌گویند که چرا بعد از پیروزی خرمشهر قطعنامه را قبول نکردید من خود از طرفداران ادامه جنگ بودم و معتقد بودم اگر قطعنامه را بپذیریم ضرر می‌کنیم؛ امروز هم اگر گزینه نظامی برای دشمن آخرین گزینه است به خاطر اتفاقات شش سال آخر جنگ است و به همین دلیل است که آنها فکر حمله به ایران را هم به سرشان نمی‌زنند پس قطعنامه به موقع قبول شد و یکی از دلایل آن این است که حمله سنگین عراق در جنوب و غرب آن چنان سرکوب شد که دیگر نتوانستند کمر راست کنند.

 

وی در پایان با بیان اینکه شکوفه‌های انقلاب اسلامی در منطقه در حال جوانه زدن است ابراز امیدواری کرد: خداوند اتحاد مردم را برای روزی که امام زمان(عج) ظهور می‌کند باقی بدارد و فرماندهی معظم کل قوا را برای سرافرازی اسلام در مقابل کفر حفظ کند.

کلید واژه ها: رفیق دوست جنگ تحمیلی


نظر شما :