چمران به روایت حاتمیکیا: این شهیدان میمیرند قبل از آنکه میرانده شوند
رئیس سازمان سینمایی در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا، در پاسخ به حمایت این سازمان از ساخت پروژه شهید چمران گفت: بیش از یک سال و نیم است که بحث ساخت این فیلم مطرح شده و من فیلمنامه را خواندهام، کار قشنگ و خوبی است.
وی یادآور شد: پایان سال ۹۰ مذاکراتی برای ساخت این فیلم انجام شد و در این راستا مقدمات کار در بنیاد سینمایی فارابی آغاز شده است، آقای مهندس چمران هم کاملا پشتیبانی معنوی و حمایت خوبی از این پروژه دارند.
شمقدری با اشاره به مقطع داستانی فیلم شهید چمران، گفت: این فیلم با محوریت قصه «پاوه» ساخته خواهد شد و شهید چمران در ۴۸ ساعت نشان داده میشود و در واقع بخشی از زندگی ایشان نشان داده میشود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم دربارهٔ پروژه شهید چمران گفت: دوستان در حال شروع کردن کار هستند. به هرحال انشاءالله امکاناتش به خوبی فراهم شود و بتوانند به زودی ساخت این فیلم را شروع کنند. وی همچنین مطرح کرد: ما که آرزویمان این است هرچه زودتر کار شروع شود.
وی درباره اینکه چقدر در جریان جزئیات فیلم شهید چمران قرار گرفته است، اظهار کرد: از ابتدا در جریان کار بودم اما کار تخصصی را خود دوستان دنبال میکنند، من فیلمنامه را خواندم و به نظرم خوب و ارزشمند است. چمران خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فیلم بخشی از زندگی شهید چمران است، قاعدتا فیلمنامه آن با نظر و مشاوره من نوشته شده است. وی درباره حمایتهایش از ساخت این فیلم که به زندگی برادرش میپردازد، گفت: بنیاد سینمایی فارابی از این کار حمایت میکند و من هم هر کمکی از دستم بربیاید دریغ نخواهم کرد.
حکایت ساخت فیلم شهید چمران توسط ابراهیم حاتمیکیا، حکایت جدیدی نیست، ۲۰ دی ماه سال ۸۹، پروانه ساخت پروژهٔ شهید چمران به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و تهیهکنندگی محمد پیرهادی صادر شد. پیرهادی (تهیهکننده قبلی فیلم شهید چمران) سه ماه بعد در فروردین ماه در گفتوگویی با ایسنا تاکید کرده بود: ما آمادگی کامل داریم، پروژه «شهید چمران» را در اولین زمان ممکن شروع کنیم. وی تصریح کرده بود: علیرغم پیگیریهای انجام شده، هنوز اراده قطعی برای ساخت این پروژه شکل نگرفته است و ما همچنان در انتظار شروع جدی این پروژه هستیم.
وی همچنین گفته بود: آرزو داشتیم ساخت فیلم شهید چمران در بخش خصوصی تحقق پیدا کند، اما با توجه به گستردگی فراوان این پروژه و متاسفانه بضاعت مالی در این بخش و عدم وجود موسسات و مراکز فرهنگی مستقل امکان تحقق این آرزو فراهم نیست.
پیرهادی در خصوص مراحل انجام گرفته برای شروع این پروژه در آن مقطع مطرح کرده بود: تاکنون مذاکرات اولیه صورت گرفته است، اما هنوز هیچ اقدام عملی برای شکلگیری پروژه انجام نشده است و البته آن بخشی که به ما در حال حاضر مربوط میشود، تنها اعلام آمادگی و انتظار برای شروع پیش تولید است.
یک ماه پس از این اظهارنظر در اردیبهشت ماه سال گذشته، وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره حمایت از پروژه سینمایی شهید چمران که قرار است توسط ابراهیم حاتمیکیا ساخته شود، گفته بود: معاونت سینمایی پیگیر این پروژه است. به هرحال کار درباره شهید چمران اهمیت دارد و بسیار ارزشمند است که امیدواریم به خوبی انجام شود، چرا که شهید چمران یک شخصیت ماندگار است و باید کاری در خور نام و شجاعتها، رشادتها و فداکاریهایی که این شهید بزرگوار داشته انجام شود تا مدل و الگویی باشد برای دیگر بزرگان و شخصیتها و سرداران دفاع مقدس که کارهای خوبی برای آنها انجام دهیم.
بهمن ۸۹ ابراهیم حاتمیکیا در پاسخ به سوالی که در ارتباط با پروژه چمران مطرح شده بود، گفته بود: به هر حال قصد من این است که این مجموعه را بسازم، اما از آنجا که این فیلم در تابستان رخ میدهد لازم است که تابستان ۹۰ به بررسی لوکیشنها بپردازم و سال ۹۱ این فیلم را کلید بزنم.
اما حکایت ساخت فیلم شهید چمران به پیش از صدور رسمی پروانه ساخت آن هم میرسد، ابراهیم حاتمیکیا در آذر سال ۸۵ که تهیهکنندگی حبیبالله کاسهساز برای این پروژه مطرح بود، در نامهای به ایسنا از دلایل انصرافش نوشت و در بخشهایی از آن نامه آورد: «بارها گفتهام که آرزو میکنم آخرین کار من ساختن فیلمی درباره شهید چمران باشد و آن را بزرگترین انگیزه شخصی خودم میدانم، ولی روند پیش آمده عملأ سکان کشتی را از من ربود و من باید در فرصت و مهلتی دیگر و در فضایی کاملأ شخصی به این دردانه شهیدان جنگ، مصطفی چمران بپردازم.»
اما گویا این روزها با توجه به بهروزرسانی سایت فیلم سینمایی شهید چمران که تهیهکننده آن هم مهدی کریمی است، روند شکلگیری و ساخت این پروژه جدیتر شده است. در این سایت به قلم ابراهیم حاتمیکیا دربارهٔ فیلم شهید چمران آمده است:
«یا لطیف
چمرانی که ما دوست داریم؛ چمرانی است مسلمان. ایرانی. مدافع اسلام و از عاشقان امام (ره).
چمرانی که مرد اضداد است. مردی چند بُعدی. مرد چهار فصل. عارفِ عملگرا. انقلابی ِ درونگرا. چریکِ رئوف و روشنفکر ِ مردمی.
چمرانی که ژنرال نیست. رئیس نیست. مقامش جز با شهادت نشان نمیگیرد.
شهیدی که صاحب سلوک است و این شهیدان میمیرند قبل از آنکه میرانده شوند.
چمرانی که متعلق به همه نسلها و سلیقههاست و همه فارغ از سن و جنس و مقام میتوانند از اتوبانش بگذرند.
چمرانی که یک گزاره است. یک نشانه و یک آدرس.»
نظر شما :